MENU text
text

AKTUALITY

Klára Filaunová - přednáška pro pakistánské architekty (ECCEDU)

4ct dlouhodobě spolupracuje s  European Centre for Career Education (ECCEDU) na programech pro zahraniční studenty. Tato spolupráce nám dělá velikou radost, jelikož díky ní potkáváme inspirativní mladé i zkušené specialisty z oboru - od plánovačů po interiérové architekty, se kterými sdílíme naši práci. Zároveň byl letos první rok, kdy jsme v kanceláři uvítali první stážistku díky ECCEDU. Do té doby bylo naší rolí zejména předávání zkušeností v rámci Urban Design Workshopu, kde studenty zasvěcujeme do důležitosti přípravy analýz a strategie předtím, než architekt nakreslí první čáru.

 

 

Letos nás ECCEDU přizvalo také k předání zkušeností v rámci programu pro mladé architekty z League of Architects Pakistan (LEAP). Jedenáct architektů z Pákistánu přijelo na týden do Prahy získávat praktické zkušenosti z oboru a poznávat Prahu a Českou republiku. Smyslem tohoto programu je doplnit teoretické vysokoškolské vzdělání realitou, s kterou se my setkáváme v rámci projektů každý den. A mým úkolem byla přednáška s diskuzí.

Skupina studentů byla rozmanitá - od zkušených architektů s vlastní firmou až po čerstvé absolventy, kteří před pár měsíci dokončili vysoké školu. Velmi mě těšilo, že se jednalo o proaktivní jedince, kteří s prací nebo vlastním podnikáním začali již při studiu. Kombinace teoretických znalostí ihned aplikovaných do praxe je klíčovou kombinací, která dokáže nejlépe připravit na pracovní život po studiu. Prostor coworkingového prostředí Lampárny Lidické, v kterém se přednášky odehrávaly, přispíval k uvolněné atmosféře.

 

 

Moje přednáška na téma Architects&Developers zasvětila studenty do příběhu 4ct a naší vize - jak jsme začínali ve dvou lidech v coworkingových prostorech Impact Hubu a co znamenalo vyrůst za 6 let do 15 hlavé firmy s desítky spolupracujících specialistů. Zároveň jsme se v návaznosti na to zaměřili na oblast toho, co to znamená well being členů týmu a jak je to s tématem „ženy v developmentu“. Všechna tato témata rezonovala, nejvíc pozornosti studentů si však získala poslední dvě.

I přes rozdílnost studentů, co se týče zkušeností, měl každý z nich obdobné nadšení, motivaci k diskusi a kritickému pohledu na svoji a moji zkušenost. Zároveň povědomí o tom, co je pre-development advisory (to co 4ct dělá), bylo dle slov studentů na stejné úrovni jako v Čechách – neznámé doposud místně nepojmenované zaměření. Velmi překvapivé, nicméně logické, pro studenty bylo zjištění, že se jedná o klíčovou fázi, která nastaví strategii celého projektu. A globálně se jedná o velmi standartní službu. Unikátnost 4ct a oné klíčovosti zasela malé semínko myšlenky vzniku obdobné platformy také v Pákistánu.

Největší pozornost v diskuzi si zasloužilo často skloňované téma well beingu a role ženy v developmentu. Reflektovali jsme společně stejná témata work&life balance, toxické vzorce a jak jim předcházet. Radost nám udělala shoda na tom, že klíčem pro úspěšnou firmu jsou lidé. A o dobré lidi je třeba pečovat efektivním firemním a projektovým řízením tak, aby práce nebyla život a život nebyl prací. Zároveň uvědomění toho, že jako architekt nemusím „kreslit domy“ ale se svými schopnostmi jsem předurčen k organizaci prostoru a času (jakkoli!) byla pro studenty uklidňující.

 

 

Taková setkání jsou pro mě velmi nabíjecí a inspirující. Je to jako dostat čerstvý závan jara zoboustranného nadšení nás i studentů. Vždy odcházím spocitem, že top-down diskuzi, tedy že zkušenější poučuje nezkušeného, odzvonilo a tento kanál je a má být oboustranný. Otázky a zpětná vazba od motivovaného člověka snadhledem učí právě ty staré a zkušené rozhýbávat zatuhlé klouby a sklepává jim ty nepozorovaně narostlé klapky apatie. A na tom je postaveno 4ct – na spolupráci zkušených smotivovanými (nechci říkat mladými, protože to není pravidlem). Funguje to, dělá to všem radost a vždy se těšíme zpět do pracovního procesu. Těším se na další setkání!