MENU text
text

AKTUALITY

Festival barokních umění

Festival barokních umění je naše srdcová záležitost. Tomáš Ctibor festivalu podporuje již od úplného počátku a jako tým 4ct festival pravidelně navštěvujeme posledních 5 let. I nadále zůstáváme jedním z hlavních sponzorů festivalu, na což jsme hrdí. 

 

Je skvělé, že popularita festivalu každoročně roste a že je o něj zájem. A není divu, protože díky sehrané spolupráci organizátorů a vystupujícím je každý ročník vskutku hluboký kulturní zážitek. Na festivalu oceňujeme zejména to, jak divákům a posluchačům přibližuje barokní hudební tvorbu včetně kostýmů a dobové atmosféry.

 

V rámci letošního ročníku XVI. jsme navštívili operu v Zámeckém divadle od Antonia Gianettini, po které následoval barokní ohňostroj v zámecké zahradě. V neděli jsme pak zavítali do Klášterního kostela Božího Těla a Panny Marie Bolestné na árii od Georga Fridricha Händela. Je to skvělá týmová aktivita a tradice, která nás vždy nejen kulturně obohatí, ale i o trochu více stmelí. Jsme rádi, že můžeme být součástí festivalu barokních umění a těšíme se na další ročník!